Srpski Film (Film, 2010) - MovieMeter.nl (2024)

Na circa 12 jaar heb ik deze Horror / Thriller (Erotiek en misschien zelfs p*rno zijn zeker ook van toepassing) film herzien en ondanks dat ik nadien nog extremere films heb gezien, mag deze film er zeker nog wezen met veel seksueel expliciete scènes (soms maag omkerend) en het extreem harde geweld in sneltempo en hier en daar dreigt regisseur Srdjan Spasojevic zelfs even echt te ver te gaan.

In "A Serbian Film" draait het om Milos (Srdjan Todorovic), een ex-p*rnoster met een grote penis, die gelukkig is samen met zijn knappe vrouw Marija (Jelena Gavrilovic) en zijn zesjarige zoontje Petar (Luka Mijatovic). Toch denkt hij soms nog wel eens terug aan zijn gloriedagen als dé p*rnoster bij uitstek. Niet voor de vele knappe vrouwen die voor zijn voeten neervielen, maar vooral omdat hij zijn vrouw en zoon veel meer kon geven! Het gezin van Milos heeft het namelijk niet breed en het is soms behoorlijk schrapen om rond te komen. Op dat moment wordt Milos door een vriendin en voormalig vrouwelijk collega, te weten Lejla (Katarina Zutic), voorgesteld aan de mysterieuze Vukmir (Sergej Trifunovic). Deze man doet hem een aanbod waarbij hij enorm veel geld kan verdienen, hiermee zouden al hun zorgen in één klap van de baan zijn, en daarvoor moet hij nog één keer meedoen in een erg bijzondere en kunstzinnige p*rnofilm. Er is echter één voorwaarde, Milos mag niet weten waarover de bewuste film gaat. Zonder details over zijn rol, belandt Milos in de meest extreme situaties.

Al gelijk bij de opening weet je dat "A Serbian Film" geen alledaagse familiefilm is, als je daarin de zesjarige Petar in de woonkamer ziet kijken naar een p*rnofilm waarin zijn vader Milos meespeelt. Je ziet dan gelijk al een hoop Erotiek / p*rno en als Milos en Marija dan de woonkamer binnenkomen, zegt de opgewonden Petar:

"Wat is dat? Mama, wat is papa aan het doen."

Waarop Milos antwoord:

"Sorry, maar zo erg is het niet. Ik zag mijn eerst p*rno ook toen ik zo oud als hem was." 😄

Waarop Marija dan antwoord:

"Maar jouw vader speelde daar niet in." 🙂

In het eerste uur van de film zien we vooral veel Erotiek / p*rno met veel mooie vrouwen en ook maken we kennis met alle hoofdrolspelers in de film, zoals natuurlijk Milos, Marija en Petar (die al bezig is met zijn seksualiteit) en ook Lejla en Marko (Slobodan Bestic). De laatste is de broer van Milos en is een politieagent is en hij geilt enorm op de vrouw van Milos en als hij een keer alleen samen met haar in de keuken staat, heeft hij alleen maar oog voor haar fraaie lichaam (met name haar achterwerk) en als Marija dan ook nog in een appel bijt, houdt Marko het niet meer en gaat hij naar het toilet en trekt hij zich daar kijkend in de spiegel af in de wasbak. Naderhand zien we hem ook met een ho*rtje (Marina Savic), die hem oraal aan het bevredigen is, en kijkt hij daarbij naar een familiefilm van Milos waarop Marija te zien is en dan zegt het ho*rtje op een gegeven moment tegen hem:

"Schatje, de tijd vliegt en je beest slaapt alweer."

Waarop Marko dan antwoordt:

"Kom op, harder blazen. Harder blazen."

In het daarop volgende beeld zie je dan hoe Marija de jarige Petar helpt om zijn verjaardagskaarsjes uit te blazen. Ook Milos ex-collega Lejla is apart, want ze neukt o.a. met dieren en daarover zit opzicht een grappige scène in de film als ze met Milos praat over het aanbod van Vukmir en Milos vraagt:

"Betekent dit, dat ik een ezel moet afzuigen voor geld?"

Waarop Lejla dan antwoordt:

"Dat is niet zo erg, geloof me maar." 😄

Naderhand zien we ook op opnames hoe Lejla een ezel aan het verleiden is.

In het eerste uur zie je ook al dat "A Serbian Film" een verontrustende film is en vooral op het moment dat Milos het doet met een moeder, te weten Jecina majka (Ana Sakic), op een opnameplek in een weeshuis, waarbij haar jonge dochter, te weten Jeca (Andela Nenadovic), gewoon toekijkt. De moeder pijpt dan Milos (die dan wordt vastgehouden door een man) en bijt ook in zijn penis, waarna hij haar slaat en klaarkomt op haar gezicht (daarna slaat hij ook de man die hem vasthield). Overigens pijpt van te voren ook nog een andere vrouw (Tanja Divnic) Milos en daarbij kijkt hij dan op twee grote beelden naar Jeca, waarop ze een ijsje eet en haar gezicht opmaakt. Milos vindt het in ieder geval opwindend om te zien, want hij komt al snel klaar in de mond van de vrouw.

Vanaf circa de 60e minuut verandert de film echt van toon en wordt het een heftige film met veel extreme expliciete scènes (vooral verkrachtingsscènes) en ook zien we dan kinderp*rno (één van een pasgeboren baby en één van zoontje Petar, die tot bloedens genomen wordt door zijn eigen vader Milos), die gelukkig wel niet expliciet in beeld wordt gebracht, waar de getoonde beelden liegen er niet om. De eerste heftige scène zien we dan na in de circa 57e minuut, waarbij Vukmir aan Milos een film laat zien, waarbij een hoogzwangere vrouw (Natasa Miljus) volledig naakt (benen gespreid) op een tafel zit / ligt. Een man, te weten Rasa (Miodrag Krcmarik) die tevens de chauffeur is van Milos, loopt dan naar de vrouw toe, waarna de vrouw bevalt (wordt vrij expliciet in beeld gebracht) van een kind. De man pakt het kind dan bij de benen en geeft het een tik op de billen, waarna hij het kind begint te verkrachten en waarbij de net bevallen moeder lachend toekijkt!

Vukmir noemt het "Hernoemde p*rno", maar Milos wilt daar niets mee te maken hebben en loopt weg. Milos vertrekt vol walging in zijn auto, waarin hij opgewonden wordt, en laat zich even later bij een stoplicht verleiden door een vrouwelijk dokter (Lena Bogdanovic) die voor Vukmir werkt. Wanneer hij bij bewustzijn komt, blijkt hij een tijd te zijn gedrogeerd en zit hij onder het bloed. Wat zich tussen zijn ontmoeting met de vrouwelijke dokter en dat moment heeft afgespeeld, kan hij zich niet herinneren.

Milos gaat terug naar de opnameplek, waar niemand meer is. Wel vindt hij een aantal videobanden, die hij gaat bekijken. Hij blijkt zelf in een zwaar gedrogeerde staat op de opnames te staan. Tijdens het bekijken van de beelden, komt Milos erachter dat hij deelgenoot is gemaakt van een project vol verkrachting, pedofilie, sadisme en snuff, waarin Vukmir naast Milos ook diens gezin, broer Marko en Lejla betrokken heeft.

De opnames waarop Milos te zien is, zijn behoorlijk heftig en daarop zien we o.a. hoe Milos het weer doet met moeder Jecina majka, die dan volledig naakt vastgebonden wordt op een bed, en waarbij hij haar hard slaat en vanachter neukt. Hij krijgt dan een gegeven moment een machete aangereikt, waarmee hij haar onthoofd en tevens blijft hij haar neuken! Vukmir zegt dan ook:

"De unieke magie van lijkverstijving." 😄

Ook zien we op de opnames hoe een handlanger van Vukmir Milos neukt en dat uit wraak omdat Milos hem voorheen had geslagen. En ook ontdekt Milos via de opnames dat Lejla ook niets meer te maken wilde hebben met Vukmir en dat zij daarom op gruwelijke wijze wordt gestraft. Vukmir laat namelijk al haar tanden trekken uit haar mond (de tanden zie je dan op de grond liggen), waarna een man met een masker (welke naderhand Marko blijkt te zijn) zijn penis in haar bebloede mond stopt en haar neus dichtknijpt, waardoor ze stikt! En verder zien we nog op de opnames dat de oma van Jeca, te weten Jecina Baka (Lidija Pletl), haar kleindochter aan Milos aanbiedt om ontmaagd te worden door hem en ze zegt dan ook tegen hem:

"Je hebt de eer om haar te ontmaagden. Een vrouw van haar te maken. Net als mijn vader deed bij mij."

We komen dan terecht in het laatste gedeelte van de film en die is misschien wel het heftigste. Eerst zien we namelijk hoe Milos afrekent met de vrouwelijk dokter door haar te steken met een injectienaald in de hals, waarna hij haar verkracht met een stalenpijp (dat zien we overigens wel pas naderhand en het wordt ook niet expliciet getoond) en daarna zien we Milos bij een opnameplek samen met Vukmir en zijn handlangers en zegt Vukmir tegen hem:

"Welkom in dit gezellige familiehuis."

We zien dan op een bed de half afgedekte lichamen (o.a. hun hoofd) liggen van een gedrogeerde vrouw en kind, die op hun buik liggen en waarbij je alleen hun billen en benen ziet. Milos begint dan met het verkrachten (tot bloedens toe) van het kind, waarna de man met masker zich aansluit bij hem en de vrouw begint te verkrachten. Als Vukmir dan het masker van de man aftrekt, ziet Milos dat het zijn broer Marko is en als Vukmir daarna ook de maskers van de vrouw en het kind aftrekt, ontdekt Milos vol afgrijzen dat het zijn vrouw Marija en zijn zoontje Petar zijn!

Als Marko dan klaarkomt in Marija, die begint te ontwaken, en Vukmir zegt:

"Een echt, gelukkige Servische familie."

Ontploft Milos en valt hij Vukmir aan en begint hij herhaaldelijk Vukmir's hoofd hard op de vloer te slaan tot moes. Marija valt intussen Marko aan en bijt hem in de keel (bijt zijn adamsappel eruit) en slaat dan herhaaldelijk met een beeld Marko's hoofd in. Milos schiet op zijn beurt weer de meeste handlangers van Vukmir dood en vecht dan nog met Rasa en doodt hem uiteindelijk met zijn stijve penis, door deze in zijn oog te rammen (die scène is echter zo over de top, dat het eerder lachwekkend dan akelig overkomt) 😂 Milos vertrekt dan met Marija en Petar naar huis, waar ze besluiten om niet verder te willen leven. Als ze met zijn drieën op bed gaan liggen, schiet Milos hun alle drie dood met één kogel.

Je zou dan verachten dat de film is afgelopen, maar dat is niet zo. Daarna zien we namelijk nog de dode en bebloede lichamen van Milos, Marija en Petar op bed liggen, waarbij deze gefilmd worden door een aantal mensen en waarbij er dan gezegd wordt:

"Kom op. Begin met die kleine daar." 😱

Daarna is de film afgelopen na 100 minuten en eerlijk gezegd heb ik me er weer vanaf de eerste tot de laatste minuut goed mee vermaakt. Want hoe beestachtig, pervers en barbaars het geweld en de seks ook is, ik keek niet weg! Sterker nog, het had zelfs van mij nog extremer en explicieter in beeld mogen worden gebracht. "A Serbian Film" vind ik ook geen B-film, want alles ziet er geweldig uit. De film heeft een feilloze montage, uitstekend camerawerk en daarbovenop is het acteerwerk ijzersterk. Vooral Srdjan Todorovic is prijswaardig in de hoofdrol en ook zijn er ook een hoop mooie vrouwen te zien en de meeste daarvan zijn ook naakt te bewonderen zoals Jelena Gavrilovic (welke een hele mooie vrouw is met een prachtig lichaam en ik kan wel begrijpen waarom Marko op haar geilde), Katarina Zutic, Jecina majka, Natasa Miljus, Marina Savic, Marijeta Goc en Mila Milosevic (ze zal wel niet een dochter zijn van voormalig president Slobodan Milosevic 🙂). De laatste twee zie je overigens alleen in p*rnofilms met Milos. Ook verdient regisseur Srdjan Spasojevic respect om zijn donkere visie, die hij zonder enige compromis tot het einde doortrekt.

Niet iedereen zal zo lovend zijn over "A Serbian Film" als ik en omdat de film me na 12 jaar nog steeds goed weet te vermaken, verhoog ik ook mijn stem met halfje van 3,5* naar 4,0*. "A Serbian Film" is een absolute must voor de diehard horrorliefhebbers met een erg sterke maag en dat is zeker geen loze waarschuwing, hoewel er zeker nog extremere films zijn, zoals de horrorfilm "Slow Torture Puke Chamber", eveneens uit 2010, van de nog ziekere regisseur Lucifer Valentine.

Srpski Film (Film, 2010) - MovieMeter.nl (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 6076

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.